Knud Silkjær
Indehaver

Mange års erfaring

På værkstedet trækker vi på mere end 30 års erfaring og er derfor eksperter i at finde den bedste løsning til den enkelte kunde.

I 1984 blev Balderus Stoleflet opstartet af Bent Knudsen, som på daværende tidspunkt læste på Aarhus Universitet. På universitetet var der rigtig mange J39’ere, som trængte til en kærlig hånd. Bent Knudsens far arbejdede med at flette sæder på Tarm stolefabrik og disse 2 ting i kombination blev inspirationen til startskuddet for den virksomhed som eksisterer i dag. Virksomhedens lidt specielle navn er inspireret af, at Bent Knudsen på daværende tidspunkt læste latin på universitetet, og havde en hund, der hed Balder. Så var vejen kort til at sætte en typisk latinsk endelse: -us efter hundenavnet. Hermed Balderus!

3 år efter, i 1987, overtog Leif Mortensen værkstedet efter at have arbejdet der i 2 år. Virksomheden voksede og i 1992 begyndte Knud Silkjær at flette på deltid. Samarbejdet voksede i løbet af de næste år og i 2005 overtog Knud forretningen og Leif fortsatte som medarbejder, sammen med Børge, som havde flettet på værkstedet siden 1992. Der blev således skiftet kasketter og erfaringen blev bibeholdt i virksomheden.

Senere er Konni, som laver franskflet i hånden, kommet til og derudover finder man også møbelsnedkerne Chris og James på værkstedet.

Leif Mortensen
Tidligere indehaver

Kris Winter Rømer
Møbelsnedker

James Say
Møbelsnedker

Håndværk og klassiske dyder

Dette livfulde, gamle håndværk, at flette stolesæder, kan spores mindst 200 år tilbage. I de lange vinteraftener på landet blev der syslet med fremstilling af snore lavet af halm, de såkaldte halmsimer. Simerne blev brugt til at fastgøre stråene ved oplægning af stråtag, men derudover også til fremstilling af stolesæder.
Senere begyndte man at bruge det mere karakterfulde søgræs. Søgræsset efterlader flettet med et rustikt udseende ligesom halmen, men med et større farvespil. Grågrønligt og meget smukt.

I mere end 100 år har møbelhåndværkere kendt til at flette stolesæder af siv, søgræs, halm m.m. Kendte møbelarkitekter tog idéen med i deres stoledesign.
Under 2. verdenskrig var det imidlertid vanskeligt at få fat på søgræsset, hvorfor der blev eksperimenteret med papir. Det var langt nemmere at håndtere og gav således et mere ensartet flet. Det viste sig at være et fremragende materiale, og det er det fortsat.

Papirsnoren fremstilles i dag i flere udgaver. Den usnørede snor foreligger kun i en type og efterlader et raffineret og stilrent indtryk. Det passer fornemt til f.eks. H. J. Wegners Y-stol og graciøse påfuglestol.

Børge Mogensens legendariske FDB-stol og Kåre Klints kendte kirkestol er flettede med den tykkere, snørede snor. Her efterlades stolen med et mere robust, rustikt udseende.

Vores værdier

Hos Balderus Stoleflet leveres et godt håndværk. Vi kan stå inde for kvaliteten af vores arbejde og de benyttede materialer. Vores værksted sætter en ære i at levere til tiden. Vi lever af tilfredse kunder.

Der er mulighed for at finde totalløsninger, som passer til kundens ønsker og møbler. Vi tilbyder renovering, maling og lakering og kan sørge for transporten til og fra værkstedet.

Vi sponsorerer

Farming for life – hjælp til selvhjælp!

Vi støtter en god sag i Uganda.

Mission East – værdier i handling

Vi støtter nødhjælp og udvikling i østen.

Ruth Dein – Fortællekonen fra heden

Vi sponsorerer det spændende menneske Ruth Dein.

Hvad tilbyder vi

Behandling af træværk

I forbindelse med omfletning eller montering af et nyt sæde kan stolens træværk få en kærlig hånd. Vi tilbyder afrensning, slibning, sæbebehandling/ oliebehandling samt behandling med hvidolie. Vi tilbyder desuden lakering og maling,

Forkrome

Vi tilbyder renovering af stellet til Flaglinestolen, hvor vi fjerner gammelt krom, glasblæser polerer og forkromer, for at få det smukkeste resultat.

Adresse

Over Hadstenvej 26
8370 Hadsten